Om ARK

Asker Rideklubb er en aktiv rideklubb som ble stiftet i 1973. Vi holder til i eget ridehus like ved Semsvannet (Nedre Berg vei 19) og har medlemmer fra staller over hele Asker og omegn. Vi har faste treninger i sprang og dressur, i tillegg til helgekurs i flere disipliner. Flere av våre medlemmer er ute og representerer klubben på stevner i sprang, dessur og feltritt på distrikts-, lands- og elitenivå.

Ønsker du være med i en klubb med godt miljø og ryttere på alle nivåer og de fleste disipliner, er vi klubben for deg!
Ta kontakt på admin@askerrideklubb.no om du har spørsmål.

Visjon og verdier

Visjon

Asker Rideklubb skal være en god rideklubb for alle medlemmer/ryttere fra staller i Asker og skal bidra med tilrettelegging for ridning og opplæring/kurs på alle nivåer.

Verdier

Glede – vi skal ha det gøy sammen
Utvikling – utvikling og mestring sammen
Inkluderende – alle er velkomne

Mål

Asker Rideklubb skal være en god rideklubb med ridetilbud til alle staller/ryttere i tilknytning til Ridehuset.

• Gi et godt og bredt ridetilbud til alle våre medlemmer
  • Legge til rette for et godt samarbeide med andre klubber/staller i Asker
  • Utvikle et sosialt og trygt miljø for våre medlemmer som inkluderer glede, trygghet og samhold.

Historikk

Asker Rideklubb ble stiftet 1973 med tilhørighet til stallen til Halvard Gullbekk på Steinseth i Solliveien i Asker.
Klubben bygget ridehus på Steinseth i samarbeid med Asker Helsesportlag og Steinseth Ridesenter.
Asker Rideklubb har arrangert Nordisk Mesterskap i Feltridning, Nordisk mesterskap i Handicapridning, Norgesmesterskap Feltridning samt hatt stor aktivitet med stevner i dessur, sprang og feltridning.

I 2004 ble Steinseth Rideklubb stiftet og kjøpte aksjene til Asker Rideklubb i Steinseth Ridehus. Asker Rideklubb fikk da tilhørighet på Store Berg Gård ved Semsvannet. Arbeidet med å prosjektere eget ridehus begynte og ble en realitet i 2012.

I dag er vi en aktiv klubb med medlemmer fra hele Asker og omegn. Vi har faste treninger i sprang og dressur, i tillegg til helgekurs i flere disipliner. Flere av våre medlemmer er ute og representerer klubben på stevner i sprang, dessur og feltritt på distrikts- ,  lands- og elitenivå.

Grasrotandelen

Husk at du kan registrere Asker Rideklubb som mottaker av grasrotandel! Alle som spiller Norsk Tippings spill har mulighet til å velge et idrettslag eller forening som skal få inntil 5 prosent av spillinnsatsen. Her kan du søke opp og legge til Asker Rideklubb som mottaker av grasrotandelen.

Tillitsvalgte i klubben pr feb 2023

Her finner du oversikt over styret og hvem som har ansvar for hva.