Historikk

Home/Om ARK/Historikk
Historikk 2022-03-10T00:12:06+00:00

Asker Rideklubb ble stiftet 1973 med tilhørighet til stallen til Halvard Gullbekk på Steinseth i Solliveien i Asker.
Klubben bygget ridehus på Steinseth i samarbeid med Asker Helsesportlag og Steinseth Ridesenter.
Asker Rideklubb har arrangert Nordisk Mesterskap i Feltridning, Nordisk mesterskap i Handicapridning, Norgesmesterskap Feltridning samt hatt stor aktivitet med stevner i dessur, sprang og feltridning.

I 2004 ble Steinseth Rideklubb stiftet og kjøpte aksjene til Asker Rideklubb i Steinseth Ridehus. Asker Rideklubb fikk da tilhørighet på Store Berg Gård ved Semsvannet. Arbeidet med å prosjektere eget ridehus begynte og ble en realitet i 2012.

I dag er vi en aktiv klubb med medlemmer fra hele Asker. Vi har faste treninger i sprang og dressur, i tillegg til helgekurs i flere disipliner. Flere av våre medlemmer er ute og representerer klubben på stevner i sprang, dessur og feltritt på distrikts- ,  lands- og elitenivå.